Teisiti tulnud jõulud: 2 ülimaitsvat ja elegantset magustoitu

“Sel aastal peavad jõulud tulema teisiti,” teatas ema mulle telefonis, kui jõululauda planeerisime. Nimelt ilma koogita. Ilma mu firmakoogita, saate aru!

Hakkasin siis jõulumenüüd (seda ilma koogita) nuputama. Kuna peres on enamus pigem klassika poole kaldu, siis oli selge, et kolm klassikut – Eesti kartulisalat, verivorstid ja ahjupraad – laualt ei puudu. Jõululaua kattis ema, Oak Street Catering viis sinna omad road täienduseks:)

Seenesalati tegin oma suurepärase retsepti järgi ja see õnnestus 100%. Uueks tulijaks jõululauas oli filotaignal juustu-spinatipirukas, mille retsepti leidsin Tuuli blogist.

Aga jõulupidude 2017 (meie peres on neid 2) hittideks kujunesid 2 magustoitu, mida ma ka teiega, head Remondihullu sõbrad, jagan.

Shampanjatarretis

Šampanjatarretis mango, hurmaa, marjade ja vaniljekreemiga

See lihtne ja elegantne magustoit on absoluutselt kindlasti täiskasvanute magustoidulaua hitt!

Tarvis läheb:

Pudel šampanjat või vahuveini (mul oli selline kerge ja värske brut)

250 ml Ideafarmi või Farmerkalle leedriõiesiirupit

2 väikest pakki Santa Maria toiduželatiini (tunde järgi; mina kasutasin koguni 2,5 pk vist ära)

Maasikaid, vaarikaid, mustikaid, mangot, hurmaad

Mina teen nii:

Pane toiduželatiin vähese külma veega paisuma, vala potti leedriõiesiirup ja soojenda. Lisa toiduželatiin ja soojenda, kuni viimane on korralikult lahustunud. Vala juurde šampanja, lisa tükeldatud mango, hurmaa ja marjad. Vala segu ümarasse vormi ja jäta ööks külmkappi tarretuma. Hommikul veendu, et tarretis on piisavalt kõva, vormist kättesaamiseks aseta alumine pool korraks kuuma vette, keera vorm teistpidi ja koputa ettevaatlikult tarretis välja. Saad seda kenasti noaga lõigata nagu torti. Vaniljekreem valmista vastavalt mu õpetusele.

***************************************************

Teise jõulupeo hitt oli:

Lumemarjatort

Lumine talvekook ilma jahuta

Selle koogi põhja idee sain sellest blogist, aga mina teen seda natuke teisiti.

Tarvis läheb:

12 muna

u. 350-400 grammi šokolaadi (mina teen pooleks ekstratumeda küpsetusšokolaadi ja piimašokolaadiga)

2 supilusikatäit suhkrut

u. 50 grammi võid

Külmutatud mustsõstraid vähese suhkruga

Katteks:

Toorjuustu, tuhksuhkrut, vaniljet ja vahukoort ning marju

Mina tegin nii:

Klopi munavalged kõvaks vahuks (mina lisan alguses näpuotsatäie soola, pärast lusikatäie suhkrut), munakollased lusikatäie suhkruga. Sulata vesivannil šokolaad võiga ning vala see munakollase juurde, sega vispliga. Ettevaatlikult aeglaselt segades hakka segu munavalgevahule lisama, kuni saad koheva pruunika vahu. Vala see lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 150 kraadi juures 30-40 minutit.

Mikserda valmis suur kogus toorjuustu vahukoorega – kasuta kindlasti tuhksuhkrut, vältimaks tükke! Lõika jahtunud koogipõhi pooleks (mina teen põhja valmis eelmisel päeval juba) ning pane sinna hapusid vähese suhkruga hõõrutud mustsõstraid ja mõni törts toorjuustukreemi.

Kata kook peal ja külgedelt toorjuustukreemiga ning suhkurdatud värskete marjadega: isuäratavalt kohev talvine kook ongi valmis!

 

1 Comments

Lisa kommentaar