Hullult hea rabarberipirukas/ Damn good Rhubarb Pie

Siin Cor…..see tähendab Eesti! Aga ilm on küll nagu mullu kui me Corful olime. +25 ja päike säratab. Aga on mai ja on rabarberiaeg! No ja kui on rabarberiaeg, peab saama kisselli ja rabarberipirukat. Mina teen seda järgmiselt:

Rabarberipirukas

Hullult hea rabarberipirukas Remondihullu moodi

See on mõnus ja hapu plaadipirukas, mis valmib kiiresti ning kõlbab tee- ja kohvikõrvaseks ja piimaga söömiseks veel mitu head päeva pärast küpsetamist. Põhja aluseks on Salme Masso kuulus hapukoorega muretaigna retsept:)

Tainas:

  • 400 grammi jahu
  • 180 grammi hapukoort
  • 1-2 spl suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • näpuotsaga kardemoni
  • 200 grammine pakk võid

Mina segan köögikombainis toasooja (või veidi enamgi) sulanud võiga kõik muud ained selliseks ühtlaseks käega vormitavaks vetruvaks tainaks, lasen umbes pool tundi külmkapis seista, sõtkun läbi  ja rullin kaheks õhukeseks ahjuplaadi suuruseks tainaks.

Täidis:

Tunde järgi, (nii umbes 300-400 grammi, arvestusega et jaguks kogu põhja katmiseks) rabarberit väikesteks tükkideks lõigatuna ja segatuna suhkru ja kaneeliga. Nõruta – rabaraberitest imbub päris palju vedelikku!

Valmistamine:

Rulli põhi õhukeseks kihiks ja aseta ahjuplaadile. Säti peale suhkru ja kaneeliga segatud pisikesed rabarberitükid – et neid poleks liiga palju, aga ka mitte liiga vähe. Aseta peale teine tainakiht, mille oled eelnevalt samuti õhukeseks rullinud. Kui seda ühes tükis on keeruline asetada, lõika kaheks ja aseta nii. Mina voldin ka ääred peale ja vajutan kahvliga kinni:) Küpseta umbes 200 kraadises ahjus 30-40 min, kuni pealt ilus kuldne – küpsemise viimases faasis võib pealt ka munaga määrida. Lase pirukal korralikult jahtuda ja lõika suupärasteks tükkideks:)

Rabarberipirukas1

MMMMM KUI HEA! Ja hakkangi seda kohe varsti jälle tegema:)

 

Lisa kommentaar