Midagi magusat: suussulavad sidruniruudud

Sidruniruudud ehk lemon bars on Remondihullu talvised lemmikud! Mõnus ja lihtsasti valmiv maius tee või kohvi kõrvale krõbistamiseks:)

Sidruniruudud kardemoniga

sidruniruudud

Tarvis läheb: 

Põhi

1 cup (240 ml) sulatatud/pehmet võid

Näpuotsatäis kardemoni

1/2 cup tavalist suhkrut

2 cup jahu

Pealmine kiht:

4 muna

1,5 cup suhkrut

1/4 cup jahu

vähemalt 2 keskmise sidruni värskeltpressitud mahl

cup

Valmistamine:

Sega kokku põhjaks vajalikud ained ja pane taigen külmkappi tahenema. Eelsoojenda ahi 175 kraadini. Suru põhi küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Küpseta 15-20 min, kuni põhi küpseb kergelt kuldseks.

Vahusta munad, lisa sidrunimahl, jahu ja suhkrur ning vala segu põhjale. Küpseta veel umbes 20 minutit, kuni pealmine kiht on kenasti küpsenud. Tõsta vorm ahjust välja ja lase jahtuda. Lõika ruutudeks. Kui tahad peolauale sättid, võid osad ruudukesed laimimahlaga küpsetada, saad eri värvi:)